Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige klart för DC-semifinal

Annons

Sverige är klart för semifinal i Davis Cup efter att ha vunnit lördagens dubbel mot Argentina och därmed tagit en ointaglig 3_0-ledning.

Semifinalplatsen är Mats Wilanders största framgång som DC-kapten.

Thomas Johansson/Jonas Björkman besegrade Argentinas David Nalbandian/Guillermo Canas med 3_1 i set, 4_6, 7_6 (7_4), 6_2, 6_3 i Mässhallen i Göteborg.

Därmed är Sverige klart för semifinal i tennisturneringen för första gången sedan 2001. Det är också första gången sedan Mats Wilander tog över som DC-kapten.

Såväl Wilander som Argentinas kapten Alberto Mancini gjorde ändringar till lördagens dubbel. Wilander valde att sätta in Thomas Johansson som övertygade i sin vinst mot Nalbandian i fredags i stället för Robert Lindstedt. I Argentina plockades Guillermo Canas in i stället för Sebastian Prieto.

Thomas Johansson fick beskedet att han skulle spela efter lördagens träningspass.

Dubbelsegern ihop med Johansson och Björkmans första ihop efter att ha förlorat tre raka matcher.

I semifinalen väntar för svensk del med största sannolikhet USA som leder sin kvartsfinal med 2_0 i matcher hemma mot Spanien. I så fall får Sverige också fördel av hemmaplan.

Förutom Sverige är även Tyskland klart för semifinal, vilket är Tysklands första semifinal på tolv år. Där ställs man mot antingen regerande mästarna Ryssland eller Frankrike. Ryssland leder med 2_1 i matcher efter att ha vunnit lördagens dubbel.

Semifinalerna spelas 21_23 september.

TT

Mer läsning

Annons