Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige i VM-semi i rullstolstennis

Annons

Det fjärdeseedade svenska herrlaget är klart för semifinal i lag-VM i rullstolstennis. Detta sedan Österrike besegrats med 2_1 på torsdagen.

Peter Wikström inledde med att slå Thomas Mossier i två raka set, 6_4, 6_3. Wikström har konserverat formen efter förra veckans seger i Polish Open. I andrasingeln fick Stefan Olsson se sig besegrad av rutinerade Martin Legner. Matchen gick till tre set, där Legner vann med 6_4.

Svenskarna hade dock inga problem i dubbeln, utan vann komfortabelt med 6_0, 6_1.

I semifinalen\~på lördag ställs Sverige mot förstaseedade Japan, som vann över USA i kvartsfinalen med klara 3_0. Japan har sett starkt ut hittills, framförallt världsettan Shingo Kunieda har visat upp ett mycket aggressivt och vägvinnande spel.

"Nu får vi slå ur underläge för första gången. Vi har inget att förlora och tror absolut att vi kan vinna om vi spelar bra", kommenterade Peter Wikström på klubben Salks hemsida.

I quadklassen förlorade Sverige semifinalen mot USA med 0_3. I match om tredje pris ställs Sverige mot Italien på fredag. Sverige har aldrig tagit medalj tidigare i vare sig quad- eller herrklassen.

TT

Mer läsning

Annons