Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige femma men tappade placering

Annons

Sverige blev femma men tappade ändå en placering totalt vid fredagens superliga-hoppning i brittiska Hickstead.

Trots två debutanter i laget inhöstade Sverige nya poäng när sjätte omgången av superligan reds på Hickstead på fredagen. Men trots femteplatsen passerades Sverige i tabellen av USA, som hela säsongen hållit till i den nedre delen av resultatlistan. Amerikanerna slog plötsligt till med idel felfria ritter och vann omgången och Sverige halkade ner till åttondeplats.

Förbundskapten Maria Gretzer ser dock framåt.

Där ges dubbla poäng och en bra placering kan ge ett rejält skutt i sammandraget.

Lotta Schultz med Calibra II var denna gång åldermannen i gänget och ankare i laget. Hon klarade rollen galant med ett nedslag i första rundan och hade en av mycket få felfria rundor i den andra.

Med EM bara veckor iväg fick en del nya ekipage chansen i superligan. Fredrik Gustafsson och Serenata La Silla var båda debutanter. Fredrik har dock rutin från stora tävlingsplatser vilket Maria Gretzer menar är viktigt på en tävlingsplats av Hicksteads storlek.

Peter Eriksson red Jaguar Mail i nationshoppningen, en tioårig hingst som han var SM-tvåa med i juni och red i Falsterbo i den gångna helgen. Båda debutanterna drog på sig flera nedslag men inte oroväckande många på en bana där Tyskland slutade på 50 fel och Belgien på 67. Sverige hade 37.

Erika Lickhammer på Irco Mac inledde med en felfri runda som förstaryttare för Sverige. I andra rundan fick hon problem på ett rättuppstående hinder och sedan föll två bommar till.

TT

Mer läsning

Annons