Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson lider inga kval

Annons

Med landslaget har han kvalat in till tre raka slutspel.

Nu vill Anders Svensson hjälpa Elfsborg att bli första svenska lag på sju år att kvalificera sig för Champions league.

Den 31-årige landslagsmittfältaren har blivit något av kvalveteran. Han har varit med i ett EM- och två VM-slutspel och är på god väg att kvala sig fram till EM nästa år. I klubblaget har de internationella framgångarna uteblivit. Under Svenssons proffsår i Southampton var laget för dåligt för att nå utomlands.

Men i och med boråsarnas seger i allsvenskan förra hösten har Svensson och hans Elfsborg chansen att spela matcher mot lag som inget svenskt lag har varit i närheten av sedan Helsingborg sensationellt slog ut Inter i kvalet till Champions league 2000.

Svensson har haft bekymmer med ljumskarna en längre tid, men känner sig något bättre och spelar från start mot Valencia. Värre är det med Mathias Svensson. Han har ont i foten och under måndagseftermiddagen var hans medverkan i tisdagens match oklar. Backen Martin Andersson är med stor sannolikhet borta från spel. Elfsborgs tränare Magnus Haglund avslöjar ingenting om vare sig eventuella ersättare eller taktik.

Anders Svensson är fylld av självförtroende och vill inte prata om resultat. Tiden fram till match ska han använda till att gjuta mod i sina medspelare. Det får inte bli för stort att komma till Mestallastadion och spela mot ett av världens bästa klubblag.

Två av Valencias davidar _ David Villa och David Albelda _ var med i det landslag som fick åka hem från Sverige med en 0_2-förlust i EM-kvalet i oktober.

TT

Mer läsning

Annons