Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskbåten vann trots straffvarv

Annons

Ett lite för snävt slag under en slagduell på den första sträckan höll på att kosta Magnus Holmberg och Victory Challenge segern mot franska Areva Challenge i kvalet till Americas cup. Svenskbåten fick ett straff emot sig och tappade dessutom ledningen, efter en mycket bra start.

Victory Challenge återtog ledningen inför den sista sträckan och kämpade för att få ett tillräckligt stort avstånd för att kunna vinna trots att laget fortfarande behövde fullfölja straffet _ en 360-graders vändning.

Precis innan mållinjen kastade besättningen om allt, gjorde ett snävt varv runt målbojen och vann seglatsen, med ynka fem sekunder.

Svenskarna fick dock nöja sig med en seger på torsdagen. Även matchen mot Desafio Espanol blev dramatisk. Spanjorerna ledde så gott som hela vägen, men på sista länsen kom Victory Challenge i kapp. Det blev dock spansk seger med 35 sekunder.

Team New Zeeland drog på sig ett straff före starten mot Luna Rossa och den italienska båten vann tack vare det en mycket jämn match.

TT

Mer läsning

Annons