Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskar klara för semifinal

Annons

Josefin Lillhage och Ida Marko-Varga tog sig båda vidare till semifinal på 200 meter fritt vid sim-VM i Melbourne. Lillhage som tog brons på just 200 meter i VM för två år sedan hade även i försöken tredje bästa tid (1.58,24). Marko Varga noterade 14:e bästa tid i kvalet (1.59,74) vilket betydde att hon för första gången i karriären var under två minuter. Hennes tidigare personbästa var 2.01,21.

Snabbast i kvalet var som väntat fransyskan Laure Manaudou, 58 hundradelar före Lillhage. Semifinalerna simmas på onsdagsförmiddagen svensk tid. Då kommer även en av höjdpunkterna i VM att avgöras, duellen mellan USA:s Michael Phelps och holländaren Pieter van den Hoogenband, Holland på 200 meter fritt. Phelps som redan tagit ett guld har som målsättning att ta sammanlagt åtta guldmedaljer i VM och just den på 200 fritt kan bli den svåraste med regerande OS-mästaren Hoogenband som främste konkurrent.

USA räknar också med guld för Natalie Coughlin på damernas 100 meter ryggsim, liksom för landsmannen Aaron Peirsol på samma distans, i så fall hans tredje raka VM-guld.

TT

Mer läsning

Annons