Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska Turistföreningen genomgår omvandling

Svenska turistföreningen, STF, tog vid årets riksstämma beslutet att alla landets kretsar ska omvandlas till lokalavdelningar.
– Förhoppningen är att vi ska få fler aktiva medlemmar, säger Anna Heimersson, STF:s kansli i Stockholm.

Inbjudna till en regional träff i Orsa Vandrarhem var aktiva kretsstyrelseledamöter i Norra Dalakretsen, Falun-Borlängekretsen, Nedansiljankretsen, Ljusdalskretsen, Södra Hälsingekretsen, Dala-Bergslagskretsen och Gästrikekretsen.

– Anledningen till omvandlingen är att den som tidigare blev medlem i STF också automatiskt blev medlem i en krets. Det kanske var så att den som blev medlem endast bodde ofta på vandrarhem, men inte deltog i någon av STF:s aktiviteter, säger Anna Heimersson.

– Framöver blir det så att en medlem måste göra ett aktivt val om man vill var med i en krets. Då får medlemmen på ett bättre sätt reda på våra aktiviteter och förhoppningen är att vi ska få fler aktiva medlemmar.

I Orsa var det Anna Heimersson och hennes kollega Catharina Lindberg som informerade om omvandlingen.

– Vi två kommer under en period att resa runt till tio platser i hela landet, så att våra samtliga kretsar får information om omvandlingen.