Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska Turistföreningen genomgår omvandling

Svenska turistföreningen, STF, tog vid årets riksstämma beslutet att alla landets kretsar ska omvandlas till lokalavdelningar.
– Förhoppningen är att vi ska få fler aktiva medlemmar, säger Anna Heimersson, STF:s kansli i Stockholm.

Annons

Inbjudna till en regional träff i Orsa Vandrarhem var aktiva kretsstyrelseledamöter i Norra Dalakretsen, Falun-Borlängekretsen, Nedansiljankretsen, Ljusdalskretsen, Södra Hälsingekretsen, Dala-Bergslagskretsen och Gästrikekretsen.

– Anledningen till omvandlingen är att den som tidigare blev medlem i STF också automatiskt blev medlem i en krets. Det kanske var så att den som blev medlem endast bodde ofta på vandrarhem, men inte deltog i någon av STF:s aktiviteter, säger Anna Heimersson.

– Framöver blir det så att en medlem måste göra ett aktivt val om man vill var med i en krets. Då får medlemmen på ett bättre sätt reda på våra aktiviteter och förhoppningen är att vi ska få fler aktiva medlemmar.

I Orsa var det Anna Heimersson och hennes kollega Catharina Lindberg som informerade om omvandlingen.

– Vi två kommer under en period att resa runt till tio platser i hela landet, så att våra samtliga kretsar får information om omvandlingen.