Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska segrar i regnigt Sheffield

Annons

Sex svenskar var i farten i GP-tävlingen i Sheffield på söndagen.

Bäst gick det för Kajsa Bergqvist och Magnus Arvidsson som vann sina grenar.

Höjdhopparen Kajsa Bergqvist gick in i tävlingen på 1,85 meter, som hon tog i första försöket. Men det skulle snabbt bli svårare. I det kraftiga regnandet rev motståndarna ut sig en efter en och för Kajsa Bergqvist skulle det visa sig räcka med 1,95 för att vinna. Tvåan Amy Acuff blev tvåa efter att ha klarat 1,89 i tredje försöket.

24-årige stjärnskottet Magnus Arvidsson drog till med 84,74 meter i spjutkastningen och gav norske OS-mästaren Andreas Thorkildsen stora problem. Med tre kast över 83 meter höll svensken en förvånansvärt jämn nivå och ingen av motståndarna kunde rå på honom. Arvidsson kastade över en meter längre än sin värste konkurrent Thorkildsen.

I övrigt var det magra insatser av den svenska friidrottstruppen. Carolina Klüft ställde upp på 100 meter häck och tog sig i mål på en femteplats, drygt en halv sekund efter segraren Michelle Perry, USA.

Jenny Kallur var också i Sheffield. 26-åringen blev dock sist på 200 meter på tiden 24,04. Vann gjorde amerikanskan Allyson Felix.

I trestegstävlingen slutade Anton Andersson på sjunde och sista plats. Andersson hoppade 15,80 meter. Vann gjorde Aarik Wilson på 17,19 meter.

På 400 meter var det många som lyfte på ögonbrynen när sydafrikanen Oscar Pistorius, som saknar ben och springer med benproteser, fick ställa upp. På förhand var loppet också tänkt som en tät duell mellan stjärnorna amerikanerna Jeremy Wariner och Angelo Taylor, men Wariner missade i starten och duellen uteblev.

Pistorius slutade sist i loppet på tiden 46,56.

TT

Mer läsning

Annons