Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svennis vill ha Roland Andersson

Annons

Med stor sannolikhet blir Sven-Göran Eriksson manager i Manchester City. Och då vill han ha en svensk assistent _ Roland Andersson, enligt Fotbollskanalen.se.

Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell bekräftar för Fotbollskanalen att "Svennis" haft kontakt med Sveriges assisterande förbundskapten.

Och senare under måndagen gick Roland Andersson ut med en kommentar på fotbollsförbundets hemsida.

"Vi har haft kontakt de senaste dagarna och Sven-Göran har då sagt att han funderar på ett erbjudande från Manchester City som manager. Det är korrekt att vi talats vid om eventuellt jobb för mig i klubben. Men för att vidare resonemang ska föras måste ju Sven-Göran först ta ställning till om han ska ta jobbet i Manchester City eller inte", säger Andersson som påpekar att han berättat för landslags- och förbundsledningen om ärendet.

"Mig veterligen har Sven-Göran inte skrivit på något avtal med Manchester City, och därför föreligger inget konkret erbjudande för mig att ta ställning till", säger han vidare.

Lagrell säger till Fotbollskanalen att han kan tänka sig att släppa Andersson.

"Om Roland verkligen vill så går det inte att behålla honom. Han har kontrakt året ut och det förlängs automatiskt om Sverige går till EM. Men om det blir verklighet får vi ta en diskussion om det och se hur vi kan lösa det", säger han till Fotbollskanalen.

"Självklart gäller avtal men när någon får ett riktigt, riktigt bra erbjudande måste man självklart sätta sig ner och diskutera det".

TT

Mer läsning

Annons