Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svennis tar över Manchester City

Annons

I dag blev det slutligen officiellt att Sven-Göran Eriksson tar över som ny tränare i Manchester City. Klubben bekräftade i dag på eftermiddagen att svensken tar över tränarposten.

Att 59-årige Eriksson är högaktuell för tränarjobbet i Manchester City har varit en illa bevarad hemlighet i flera veckor. Men det officiella beskedet har fördröjts av att det har tagit tid för Thailands förre premiärminister, Thaksin Shinawatra, att få igenom sitt köp av klubben.

Köpet har varit en förutsättning för att Svennis ska få tränarjobbet i City, där bland andra svenske landslagsmålvakten Andreas Isaksson spelar. Shinawatra väntas skjuta till omkring 700 miljoner kronor för spelarköp inför nästa säsong.

Efter att ha varit i princip klar för klubben i några veckor reste "Svennis" till Manchester tidigare i veckan och har bland annat varit på plats på Citys träningsanläggning.

Sven-Göran Eriksson har varit arbetslös som tränare sedan han tvingades bort från posten som förbundskapten för England efter VM förra sommaren.

TT

Mer läsning

Annons