Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveaskog säljer skogsfastigheter i Älvdalen – "En direktavkastning på mellan 3-5 procent"

17 skogsfastigheter på sammanlagt 9 000 hektar.
Den här veckan har Sveaskog lagt ut skogsfastigheter till försäljning i bland annat Älvdalen.

Annons

Fastigheterna ligger i Dalarna, Norrbotten, Jämtland och Stockholms län.

450 000 kronor är utgångspris på den billigaste fastigheten och den dyraste ligger ute för 30 miljoner kronor.

– Det finns ett stort intresse för skogsfastigheter nu. Köper du en skogsfastighet kan du räkna med en direktavkastning på mellan 3-5 procent, säger Sören Åhlund, fastighetsansvarig på Sveaskog, i ett pressmeddelande.

En liten ökning av förstagångsköpare bland spekulanter

Under år 2018 kommer ett femtiotal skogsfastigheter att läggas ut till försäljning, i första hand i norra Sverige. Den försäljningsrunda som inleds nu kommer att följas av en till i maj och ytterligare två i höst.

– Vi ser en liten ökning av förstagångsköpare bland våra spekulanter, men det är fortfarande skogsägare i samma kommun som objektet ligger i som är den dominerande kategorin. Vi har även en del utländska intressenter, säger Lars-Erik Bergström, fastighetsansvarig på Sveaskog.

Skogsfastigheterna som nu ligger ute till försäljning ligger i Arvidsjaur, Arjeplog, Gällivare, Danderyd, Härjedalen, Övertorneå, Kalix, Älvdalen och Kiruna.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här