Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårfiskat under Älvdalsnappet – men Jesper besegrade sjön

Nässjön bjöd på varierad fiskelycka när Älvdalens sportfiskeklubb arrangerade Älvdalsnappet.

Klockan tio gick startskottet vid Lidens bygdegård och de 111 deltagarna kastade sig ned mot sjön.

Solen flinade vid starten men under tävlingens gång blev det allt kargare förhållanden.

Passande då Nässjön är en bister pöl att besegra.

– Det är en utmanande sjö. Det är inte lätt att vräka upp fisk här. Den här tävlingen kräver sin man och kvinna, påpekar Peter Egardt, som stod vid starten och plockade fram diverse tilltugg till de tävlande.

Och medan pimplarna zick-zackade över isen stod Ann-Marie Kjellberg och lade fram de fina priserna på ett långbord. Just denna dag fick hon därmed inte fiska speciellt mycket. Det kanske var lika bra det:

– Det är inte klokt vad kallt det ska vara. Den här blåsten är hopplös. Det är inte så mycket att göra åt, konstaterar hon.

Vad fiskeklubben däremot kan göra är att se till att deltagarna får äta när de återvänder från isen och Peter Egardt var grillmästare.

– Det är roligt att visa att klubben kan stå för större arrangemang, säger Peter Egardt.

Älvalsnappet har sitt ursprung i Älvräddarnappet som startade i början av 1990-talet. Då pågick kampen om Brunnsbergs tilltänkta kraftverk. När striden var över tog Älvdalens sportfiskeklubb över tävlingen.

Fyra timmar fick deltagarna på sig att jaga abborre, mört och snorgärs och klockan 14.00 var de tillbaka på land i Liden.

Efter invägningen var det Jesper Dyberg som stod som vinnare och bevisade att även de svåraste sjöar kan vara givmilda om man har tekniken. Han fiskar för Nora-Gyttorps Fiskeklubb och lyckades få upp 6695 g.

Bästa kvinna blev Ingrid Järnberg, Ovansiljans Sportfiskeklubb, då hon fick 2842 g.

De lokala talangerna fann man i junior- och knatteklassen. Kevin Dufva fick upp 1849 g och Rasmus Larsson 639 g. De tävlar bägge två för Älvdalens sportfiskeklubb.

Anna Mattsson, från Färnäs, var tidigare en aktiv sportfiskare som deltog:

– Jag har varit med om bättre dagar, konstaterade Anna, såsom många andra, då det var en svårfiskad dag på Nässjön – igen.