Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar till signaturen "Besökare" MT 3/9

Annons

Jag förstår inte varför du stör dig så på vad du kallar utstötta, alkoholiserade människor i Orsa. Känns det bättre att låtsas vara besökare? Kritiken är densamma som skrevs av Orsabo tidigare, så förmodligen är du samma person.

Märkligt att det är ett så hämningslöst pissande varje gång du står och tittar på. Vad äldre människor tycker kan inte du veta.

Lägg inte över dina värderingar på andra! Jag har själv bott i Orsa i många år och aldrig blivit störd av folk som sitter på parkbänkarna. Dessa människor behöver en träffpunkt, skriver du. Det är ju det de har på bänkarna. De vill väl också se andra människor och prata en stund.

Du undrar vad kommunen tänker göra åt det. Förmodligen samma sak som nu, hjälpa dem som söker hjälp. De får hjälp om de vill, inte för att du tycker det. Du kan inte avgöra när det är dags.

Orsa ska utvecklas, skriver du. Ska de då lägga ner Systembolaget, tycker du och ställa undan bänkarna? Kom till Mora så kan vi ta en promenad på gågatan. Där finns det många bänkar där det sitter folk som du kan reta upp dig på. Det finns ett Systembolag i närheten också, så det är fritt fram att döma och fördöma människor i närheten.

Y Johansson