Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar till hoppas på en motiverad skolchef 8/10

Till mamma till bybarn- jag hoppas precis som du att Orsa kommun lyckas rekrytera en sakkunnig, utbildad och motiverad skolchef, jag kunde inte hålla med dig mer. Stora skolor har både för och nackdelar, själv var jag med och protesterade mot nedläggningen av Röda skolan på Kyrkbyn.

Jag har däremot också följt skolchefens arbete på nära håll, från andra sidan och kan nog utan att överdriva säga att hans roll måste vara en av de tuffaste. Precis som du skriver har Orsa ett stort antal barn med särskilda behov, som både kräver extra resurser och pengar. Vi har, som bekant, en politisk styrning i kommunen, och därunder tjänstemän som är satta att utföra det uppdrag politikerna bestämmer, med den peng de tilldelat oss. Redan här kan uppdraget börja se näst intill orimligt ut, men det är den ekonomiska verklighet vi lever i, att hålla oss inom den ekonomiska ram som tilldelats. Å andra sidan har vi elever, individer, föräldrar och personal som alla ska ha sina behov tillgodosedda, såklart. Så står det i skollagen, i läroplaner och andra styrdokument, och så säger också det sunda förnuftet och var och ens hjärta och hjärna.

Jag tror att vi skulle komma längre i Orsa om vi kunde försöka se att det bakom kommunväggarna faktiskt finns personer som arbetar för att få ihop allt detta på ett mänskligt, effektivt, och så bra sätt som det bara går, och personer som verkligen brinner för alla barns rätt till utbildning, respekt och en bra start i livet.

Det jag vill säga är att det finns en annan sida av myntet, min förhoppning är att du och fler kunde se det, då kunde vi brottas med de riktiga utmaningarna istället för att brottas med varandra.

En annan mamma till bybarn som råkar vara anställd i kommunen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare