Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svår olycka på riksväg 70

En person omkom och flera personer skadades i en svår olycka söder på riksväg 70 söder om Idre på torsdagsmorgonen.

Olyckan inträffade strax före klockan sju omkring fem kilometer söder om Idre. En personbil ska ha kommit över på fel sida av vägen och fått möte med en minbuss. Minibussen försökte då väja undan och körde av vägen, voltade och hamnade på taket.

Elva skogsarbetare från Ukraina fanns i minibussen, som hade plats för nio passagerare.

- En person har omkommit, säger Johan Szymanski vid Mora brandkår. 

Enligt uppgifter till DT kommer den omkomne mannen från Ukraina och arbetade som plantsättare. Två anhöriga till mannen ska också ha färdats i den kraschade minibussen.

Ytterligare en minibuss med skogsarbetare körde efter den voltade minibussen och ett stort antal personer fanns på olycksplatsen när räddningsmanskapet anlände.

Ambulanser från Sverige och Norge larmades till platsen och även en räddningshelikopter från Norge bistod med hjälp. Vid 09.30-tiden var räddningsarbetet avslutat. Fyra skadade personer hade då förts från olycksplatsen med ambulans och ambulanshelikopter. Skadade personer fördes också till vårdcentralen i Särna. 

Riksväg 70 stängdes av i flera timmar under räddningsarbetet och trafiken leddes istället om via länsväg 311. 

De skogsarbetare som skadades lindrigt i olyckan fördes till Särna där de fick hjälp av en krisgrupp.