Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svängigt när Rättvik förlorade

Från 4–1 i paus till 5–8 efter full tid.
Det var verkligen en match med två ansikten när Rättvik förlorade premiären hemma mot Tillberga, som ramlade ur elitserien till den här säsongen.

Rättvik dominerade stort i den första halvleken. Hemmalaget satte rejäl press på sina motståndare högt upp i planen och hade ett kompakt lag. Tillbergas lyftningar under de första 45 minuterna slutade för det mesta med offside.

I stället var det Rättvik som lyckades med det långa spelet. De två första målen kom på precisa passningar i djupet fram till spelare på topp.

Rättviks höga press vållade också stress i Tillbergas bakre linjer med flera slarviga passningar som följd.

Den första halvlekens stora spelare var Rättviks Tomas Hellberg. Han gjorde själv ett mål efter en snygg uppåkning där han lurade tre motståndare innan han tog returen på sitt eget skott. Dessutom spelade han fram till två av målen.

Till den andra halvleken blev det bättre fart på Tillberga. Laget lyckades komma med fart i anfallen och efter de första tio minuterna hade gästerna kvitterat. Två av målen kom på straffar där inte hemmaförsvaret hängde ned riktigt i svängarna.

Sedan tog också Tillberga ledningen med 5–4, på straff.

Straffarna vållade förstås protester i Rättvikslägret.

– Vissa blåsningar måste man diskutera. Det v ar situationer före där jag tycker att vi skulle ha haft frislag och jag tycker det är horribelt att vi inte fick blåsningar med oss där, sade Rättviks tränare Peter Ring.

Spelet hårdnade till med många kroppskontakter och en hel del utvisningar. Rättvik fick också ett matchstraff och fick spela de sista 25 minuterna med en man mindre.

– Då blev det för tungt och vi orkade inte stå emot.

vissa blåsningar måste man diskuetar. det vi hade med oss i första allt emot i andra. sit före som man tycker är hooriblekt att nman inte för blåsning.