Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svalt intresse för protestmöte om sjukvården

Protestmötet med krav på mer resurser till sjukvården, lockade inga större skaror till Stadsparken i Ludvika på söndagskvällen.

– Vi var väl 30, kanske 40 personer, säger Ludvikabon Torgny Wiklund, en av många som har personlig erfarenhet av den nedrustade vården i Ludvika.

Protestmöten hölls på 23 orter runt om i landet under söndagen. I Falun deltog cirka 100 personer och på alla orter krävde man ett "slut på sjukvårdsrean".

Bakom uppropet står vårdpersonal som har tröttnat på besparingarna som, hävdar man, fått som konsekvens att patienter skadas och till och med avlider på grund av otillräckliga resurser.

I Ludvika var det dock, enligt Wiklund, få anställda i sjukvården som närvarade vid mötet. Han berättar också att Ken Swedenborg, talesperson för partiet Folkkampanjen för sjukvården, höll ett anförande.