Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suzanna från Limedsforsen ska rida från Skåne till Lappland

Från Skåne upp till Lappland.
I april ska Suzanna Holmqvist från Limedsforsen kliva upp på sin fjording Krumelur och rida från skånska Höör till Jokkmokk i Lappland.
Fyra månader räknar hon med att den cirka 200 mil långa Sverigeritten ska ta.

Annons

- Det här är ett äventyr som jag alltid velat göra och för ett år sedan insåg jag att det är nu eller aldrig som gäller, tillägger Suzanna Holmqvist.

För ett år sedan flyttade hon och hennes sambo från Örebro till Limedsforsen. Det var även då som hon köpte sin häst. Hon har aldrig tidigare genomfört något liknande, men har fått en hel del tips sedan det blev känt att hon skulle genomföra den långa färden på hästryggen.

- Jag har fått en otrolig respons av människor som är positiva och vill hjälpa till, säger Suzanna Holmqvist.

Hon räknar med att göra dagsturer på två till tre mil och inte jäkta sig fram. På hästryggen kommer hon att ha med sig en lättare campingutrustning. I stort räknar hon med att övernatta i tält och andra boenden när det passar. Redan nu har hon fått en hel del erbjudanden om logi längs vägen. Med på resan ska även hennes blandrashund Jasmine som får varva med att sitta på hästryggen. I stort har hon planerat att först rida genom landet upp till Örebro. Därifrån blir det raka spåret upp till Gävle varifrån hon kommer att följa kusten upp till Luleå och vidare in mot slutmålet i Jokkmokk.

- Jag har väl inte spikat någon exakt färdväg och hur jag kommer att ta mig fram får visa sig under resans gång, säger Suzanna Holmqvist.

Under resans gång kommer hon att genomföra en insamling där behållningen kommer att gå till någon djurorganisation. På Facebook har hon en hemsida " Suzannas Sverigeritt 2016" där man kan följa hennes förberedelser och händelser under resans gång.

Till vardags arbetar 28-årige Suzanna Holmqvist som detektiv med eget företag och på ICA-butik i Sälenfjällen. Som detektiv handlar hennes uppdrag främst om otrohetsundersökning med spaning och kartläggning.

- Jag har vikt fyra månader till att förverkliga min dröm och går allt som planerat startar jag i Höör den 28 april.

Annons