Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suveräna resultat i seniorgolfen på Samuelsdal

Onsdagens pensionärsgolf genomfördes i tryckande sensommarvärme på en bana som håller högsta kvalitet. Inte undra på att resultaten blev bra.

INSÄNT. När 41 spelsugna och skickliga seniorgolfare svingar klubban går bollarna i hål för birdies och eagles hela tiden. De sist placerade lagen i dagens tävling hade 33 slag, tre under banans par. En 32-runda räckte inte ens till prispallen.

Efter särputtning gick tredjeplatsen till laget med Rolf Nyström, Torsten Hedbom, Siv Vig och Stig Olsson. Den sist nämnde är handigolfare och kan bara spela med en hand, men var den som avgjorde det hela. Andraplatsen hemfördes av Royne Persson, Ola Malm, Kaarina Jansson och Bengt Fahlgren på fina 30 slag (-6) efter sex birdies och tre par.

Suveräna segrare denna varma dag blev Sivert Stenman, Lotta Fisk, Inger Åberg, Lennart Haglund och Sven-Olof Sand på 29 slag efter fem birdies och en eagle och tre par. Närmast hål på nian kom Gunilla Östlund med 4,92 och Chester Bernsten med 2,23 meter.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel