Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suverän Ekström tog andra raka segern: "Inga misstag över huvudtaget"

Ingen kunde hota Avestaföraren Mattias Ekström i belgiska Circuit Jules Tacheny när han tog sin andra raka seger i rallycross-VM.
Han har tidigare sagt att det är DTM som är första prioritet. Men nu är 37-åringen från Snickarbo utanför Avesta, Mattias Ekström i ensam ledning i rallycross-VM.

Ekström tog starten i finalen av den tredje deltävlingen och höll den hela vägen in i mål – före fransmannen, den tidigare rallyprofilen Sebastien Loeb, som tog sin första pallplats i rallycross.

– Han visar genom hela racet att han är oerhört bra. Inga misstag över huvudtaget. Han tar varje kurva perfekt, mycket imponerande körning, säger SVT:s expert Jonas Kruse.

Han låg etta efter kvalet, trots en sista plats i sitt avslutande heat. I semifinalen och finalen var det däremot inget snack när Ekström nästintill ohotad kunde bevaka ledningen in i mål.Ytterligare två svenskar kvalificerade sig till finalen, men missade podiet: Anton Marklund, som slutade på en fjärde plats samt Johan Kristoffersson på en sjätte.

Ekström ryckte därmed undan med fyra poäng i totalen före den regerande mästaren Petter Solberg, Norge.

Mattias Ekström satsar i år både på DTM och rallycross. Frågan är nu vilket han kommer att satsa hårdast på.

– Jag tror känslorna är mycket i rallycrossen nu eftersom det är hans egna team och det går väldigt bra. Det ska bli intressant att se hur han hanterar den här situationen, säger SVT:s expert Jonas Kruse.