Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suther till Lima IF

75 år efter att Sven Lima-Hansson Hansson, Lima IF, vann SM-guldet i 30 km klassisk längdskidåkning, står hans barnbarn Lars Suther redo att försvara Limas färger i spåren.

Lars Suther var under föregående säsong en av de allra främsta åkarna inom IFK Mora SK, men då han valde att gå till det professionella teamet Skinfit Racing blev det omöjligt att tävla vidare i Mora.

– Det ska bli fantastiskt spännande för mig att tävla för Lima IF. Min Morfar, Sven Hansson, tävlade ju klubben vilket gör att en del av mitt hjärta alltid slagit för Lima IF, säger Suther.

Han vann under föregående säsong flera nationella långlopp och var den åkare inom IFK Mora som gick fram mest resultatmässigt.

Det blir nu en helhjärtat satsning på den internationella långloppscupen Ski Classics för det österrikiska teamet Skinfit Racing men i alla tävlingar utanför denna cup kommer Lars Suther att representera Lima IF.