Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Susanne är Malungs nya präst

Annons

-Det ska bli riktigt kul. Jag tycker om Malungsborna, de konstlar inte till saker i onödan, säger Susanne, som presenterades under en välkomstgudstjänst i Malungs kyrka under sön- dagen.

Då Lennart Pettersson ska vara långledig över vår och sommar fick församlingen söka en vikarie. Susanne såg annonsen i Kyrkans tidning. Hon sökte och fick jobbet som tagit henne tillbaka till Malung, och kyrkan där hon gjorde praktik under sommaren och hösten 1985.

-Lennart Axelsson var kyrkoherde och Sven Jernberg komminister på den tiden, minns Susanne.

45-åringen är född och uppväxt i Malmö. 1987 flyttade hon till Borlänge där hon prästvigdes och började arbeta i Stora Tuna församling.

2002 bytte hon temporärt bana och arbetade fram till oktober förra året som vikarierande reporter på Dala- Demokraten i Borlänge.

Tidningens vikariestopp förde sedermera Susanne till ett annat vikariat, det som präst i Malungs kyrka.

Under sin första vecka har hon förutom söndagens mässa hunnit med ett par begravningar och en Taizémässa under onsdagskvällen.

-Jag är väl lite ringrostig just nu då det var ett tag sedan, men jag kommer in i präst-rollen successivt, säger hon.

Det blir ändå en riktig rivstart för prästvikarien. Till helgen är det dags för en av årets stora ungdomshändelser i Malung - musik-festivalen Fighting the Darkness.

-Annars är det mest gudstjänster och förrättningar under våren. Till sommaren ska jag ha hand om sommarkonfirmander. Det blir kul, avslutar Susanne, Malungs tillförordnade Lennart Pettersson.

PER MOJANIS

Mer läsning

Annons