Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supporterklubbens aktion mot Dalkurd – bojkottar korven: "Vill inte stödja deras lag"

Sirius supporterklubb Västra Sidan uppmanar till bojkott inför lördagens match mot Dalkurd – genom att inte köpa något i arenans kiosker.
– Det är en symbolhandling. Vi vill inte stödja deras lag, säger ordförande Hannes Lind-Skogsberg till SportExpressen.

Lördagens match mellan Dalkurd och Sirius spelas på Dalkurds tillfälliga hemmaplan Gavlevallen. Men nästa säsong flyttar laget vidare söderut till Uppsala, då Studenternas IP har rustats upp. Det ska också vara anledningen till Västra Sidans uppmaning till bojkott.

– Bakgrunden är att Sirius har blivit förbisedda under lång tid. Kommunen har inte satsat på idrott och Studenternas uppgraderas nu för första gången sen 60-talet, säger ordförande i Västra Sidan, Hannes Lind-Skogsberg till SportExpressen.

Sirius supportrar uppmanas dels att inte köpa något på kioskerna i arenan men också att supportrar som inte ska på matchen lånar ut sina bortasäsongskort, allt för att Dalkurd inte ska få del av entrépoängen.

– Vi vill ju vara där och stötta laget men också göra ett statement att vi inte tycker att det är okej med ”flyttandet”, säger Lind-Skogsberg till SportExpressen.

Men frågan är om bojkotten får någon större ekonomisk inverkan. Enligt Hannes Lind-Skogsberg är det inte heller det främsta skälet till bojkotten.

– Vi vill inte stödja det här laget, även om det är två kronor per korv. Det är symbolen, handlingen och principen i stället för att det ska bli en ekonomisk smäll, berättar han för SportExpressen.