Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Twittersågningen – Kaistränarens pudel till Innebandysverige: "Jag vill be om ursäkt"

Han kritiserade IBF Faluns pausarrangemang med barn som spelade innebandy.
Nu har tweeten plockats bort – här förklarar Kais Moratränaren varför.
– Det blev inte bra, och jag vill be om ursäkt till alla som tagit illa vid sig, säger Noél Alm Johansson.

Annons

Under gårdagens stormatch, IBF Falun mot Storvreta i Jalas Arena, fick två klubbens yngsta ungdomslag visa upp sig i första pausen – men alla uppskattade inte drabbningen.

Kais Moras damtränare, Noél Alm Johansson, la ut följande på mikrobloggen Twitter:

"Det här med att barn ska spela i pausen #kanvibaragåvidare #höjarrangemangen #tänkanytt"

Kaistränaren fick direkt mothugg av IBF Faluns sportchef, Patrik Bäck.

– Vi jobbar för att höja arrangemangen och det kommer att hända saker i arenan framöver. Men han (Noél Alm Johansson) kan väl komma tillbaka när Kais Mora har 2200 på sina matcher, sa han.

LÄS MER: IBF Falun lät barnen spela i paus – sågas av Kais Moras tränare: "Höj arrangemangen"

Dagen efter utspelet säger Kaistränaren så här:

– Ja, precis. Ni gjorde ju en artikel av det där och tweeten är bortplockad. Det där blev lite olyckligt. Mitt budskap var inte att vi inte ska visa upp våra barn och ungdomar, eller att de förtjänar uppmärksamheten. Vad jag ville säga var att jag tycker att vi i innebandyn måste kunna bredda våra arrangemang. Vi måste kunna göra ännu mer. Visa upp andra sporter, eller vad det nu är och utveckla våra arrangemang, säger han.

Under torsdagsförmiddagen plockades tweeten bort från Alm Johanssons Twitterkonto.

Varför är tweeten bortplockad?

– För att det föll fel. Det blev en diskussion kring om ungdomsidrott förtjänar att visas upp och det var inte det jag menade. Jag förstår att tweeten kunde misstolkas och det här var inte min mening med den.

Kais Mora har själva ungdomslag som spelar i paus, hur togs tweeten emot internt?

– Som sagt, det här var inte riktat mot någon förening utan innebandyn i stort. Det blev inte bra, och jag vill be om ursäkt till alla som tagit illa vid sig.

Hur ser du på ungdomsmatcher som pausunderhållning i dag?

– Det är ett bra inslag. Både Falun och vi själva vill göra ett så bra arrangemang som möjligt. Sedan förstår jag att det inte alltid finns resurser och möjlighet att göra det man vill alltid. Det här var ingen kritik mot Falun som bjöd på en fantastisk inramning i går.

Under torsdagen gick även klubben ut på sin hemsida, Kaismora.se, och berättade att man inte står bakom Noél Alm Johanssons tweet.

"KAIS Mora tar avstånd från den tweet som damlagets tränare Noel Alm Johansson la ut i går kväll. Arrangemangsbiten är en stor utmaning för oss alla, men vi får aldrig som förening förbise våra barn och ungdomar. De är vår framtid och en mycket viktig del av vår verksamhet som förtjänar all uppmärksamhet från såväl förening, våra elitlag och dess ledare."

LÄS MER:

Backby om framgången i Faluns superfemma: "Jag försöker att inte vara i vägen"

IBF Falun vann tungviktsmötet mot Storvreta

Mer läsning

Annons