Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportchefen bekräftar ny anfallsvärvning: Louati går till Dalkurd – "Det blir ett lyxproblem"

/

Dalkurd FF värvar sin andra forward på tre dagar.
Nu bekräftar Dalkurds sportchef, Adil Kizil, lånet av tunisiern Imed Louati.
– Vi får en bra anfallsbesättning och har en bra mix av ålder och olika typer av spelare. Vi har många olika alternativ, så det blir ett lyxproblem.

Annons

Det var på onsdagseftermiddagen som Expressen publicerade uppgifter om att Dalkurd skulle ha gjort klart med den tunisiske anfallaren Imed Louati på lån.

Några timmar senare bekräftar Dalkurds sportchef, Adil Kizil, uppgifterna för Sporten.

– Det stämmer. Vi fick en möjlighet att låna in honom i en väldigt bra lösning för klubben och det är en anfallare som vi tror kommer göra stor nytta här, säger Kizil.

LÄS ÄVEN: Uppgifter: Tunisiske landslagsmannen Imed Louati till Dalkurd

Erbjudandet om att låna in honom dök upp för knappt två veckor sedan.

Har ni över huvud taget sett spelaren?

– Ja, vi har sett och hört oss runt. Vi har inte sett honom live, men vi har sett en del matcher på video och pratat med ett par stycken som känner till honom.

Så ni köper inte grisen i säcken lite?

– Nej, verkligen inte. Vi känner till hans representanter sedan tidigare och vi har vår kontakt som vi litar på till hundra procent. Så det är ingen grisen i säcken, verkligen inte. Sedan ska man aldrig säga aldrig – en fotbollsspelare kan prestera dåligt här och fantastiskt någon annanstans. Men vi har tillräckligt bra koll och ekonomiskt var det en bra lösning.

LÄS ÄVEN: Här är Dalkurds nye anfallare: "Jag vill spela för mitt folk"

Louati tillhör Hangzhou Greentown FC i den kinesiska högstaligan och är en rejäl pjäs på 192 centimeter. Precis som i fallet Mirkan Aydin, som presenterades i förrgår, beskriver Kizil honom som en rörlig anfallare, trots sin storlek.

– Han har gjort en del matcher. Det är en stor kille, men han är väldigt rörlig och har faktiskt även spelat en del på kanten.

Två anfallsvärvningar på tre dagar, vad säger det?

– Vi har diskuterat tidigare om vi skulle ta in två, men har avvaktat för att först hitta den som skulle kännas helt rätt, och då blev det Mirkan. Nu tyckte vi att det var tillräckligt intressant för att ta in två och vi ville inte gå miste om chansen. Det är en spelare som den klubben (Hangzhou) tror väldigt mycket på och de vill inte bryta med honom. De vill hitta en miljö för honom där han får lite mer erfarenhet. Han är talangfull, men har inte riktigt slagit igenom på den nivån än.

– Vi får en bra anfallsbesättning och har en bra mix av ålder och olika typer av spelare. Vi har många olika alternativ, så det blir ett lyxproblem.

SE ÄVEN: Här gör Awad landslagssuccé – se Dalkurdanfallarens debutmål

Louati befinner sig fortfarande i Kina och det enda hindret på vägen är nu att han ska få ett arbetstillstånd i Sverige.

– Ibland tar ett sådant där beslut en vecka och ibland tar det tio dar. Men allt skickades in i går. Jag har daglig kontakt med honom och så fort det blir grönt så sätter han sig på ett plan och åker hit.

I och med värvningen av Louati är det nu färdigshoppat inför premiären av Superettan. Några fler nyförvärv blir det inte för Dalkurd.

– Nu är det inga fler som ska in, det har du mitt ord på.

Mer läsning

Annons