Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryss i Göteborg för Brage

Det var en på förhand viktig match som utspelade sig på måndagskvällen i Göteborg. Brage i behov av tre poäng för att hänga på topplagen, och Gais i samma behov för att inte förlora greppet om att hänga på i kampen om kvalplats.

Annons
Brage lyckades bara få in ett mål borta mot Gais. Det räckte till en poäng.

Matchen inleddes väldigt tafatt. Det var ett Brage som hade mest boll och skapade chanser, men det var ändå Gais som tog ledningen. På en spelvändning efter en Bragehörna gick det fort undan.

Karl Bohm sköt in returen på Edin Hamidovics skott och 1-0-målet var ett faktum. Matchen stod och vägde efter det. Gais kunde inte riktigt ta sig igenom Brages försvar, samtidigt som det bägge lagen slarvade mycket. Till slut kunde dock Oscar Lundin få bollen i mitten, och spela Marcus Astvald i straffområdet som sköt in kvitteringen nära första stolpen.

Första halvlek slutade 1-1.

I början på andra halvlek skapades en hel del chanser för bägge lagen. Framförallt hade Anton Lundin och Robbin Sellin några fina chanser, men det saknades lite flyt. Allt som oftast låg Gaisförsvaret rätt och kunde täcka, eller så var det slarv från Bragespelarnas sida.

Gais tog över matchen mer och mer i och med Calle Wedes inhopp. Han började diktera tempot, och styra spelet mer och mer i Gais.

Det var också denne som var nära ett antal gånger att få in bollen, men Brageförsvaret var också lika omutliga.

Sista 20 minuterna var det Gais som hade det mesta, Brage stack upp med någon ströchans, men orken räckte bara till att slå ifrån. Med lite tur hade båda lagen kunnat göra fler mål, men andra halvleken blev mållös.

Totalt delades det ut tio gula kort under matchen, något som visade att denna match betydde mycket för bägge lagen som dock fick nöja sig med en poäng var.

Matchfakta:

Superettan

Gais-Brage 1-1 (1-1)

Målen: 1-0 (6) Karl Bohm, 1-1 (27) Marcus Astvald.

Varningar, Gais: Andreas Östling, Edin Hamidovic, Niklas Andersen, Ajdin Zeljkovic, Daniel Janevski x 2Brage: Kristian Andersen, Benjamin Hjertstrand, Pontus Hindrikes-Bergström, Oscar Lundin.

Domare: Adam Ladebäck, Visby.

Publik: 2309.

IK Brage på Gamla Ullevi: Peter Rosendal – Pontus Hindrikes, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström (56), Benjamin Hjertstrand - Anton Lundin, Erik Nilsson (20), Oscar Lundin, Robbin Sellin – Marcus Astvald, Samuel Aziz.

Ersättare: Simon Stenberg, Kristian Andersen (20, 62), Oliver Bergman, Viktor Bergh (62), Carlos Garcia (56), Ferhan Abic

Mer läsning

Annons