Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succésäsongen – Tränaren lämnar Dalkurd

Efter en fjärdeplats i Superettan väljer nu Dalkurds tränare Johan Sandahl att lämna klubben för danska Vejle Boldklub.
– Vi hade ett väldigt bra år i Dalkurd tillsammans med Poya, så det var inget lätt beslut, säger Sandahl till Fotbollskanalen.

Annons

Efter en succéartad debutsäsong i Superettan slutade Dalkurd på en fjärdeplats förra säsongen.

Nu väljer tränaren Johan Sandahl att lämna klubben, för ett arbete som assisterande tränare i Vejle Boldklubb, i den danske andraligan.

- Vi hade ett väldigt bra år i Dalkurd tillsammans med Poya, så det var inget lätt beslut. Men Andreas (Alm) hörde av sig och jag pratade med honom och sportchefen och fick en väldigt bra bild av projektet och klubben, säger Sandahl till Fotbollskanalen.

Andreas Alm, som fick lämna AIK i maj, tog över som tränare i Vejle i somras, och laget ligger just nu nia i ligan som har vinteruppehåll.

- Jag känner mig ju sentimental, det är många människor där som jag tyckte om och många spelare som man jobbat nära med. Och även Poya och jag då som hade ett väldigt bra samarbete. Så det är klart det känns litegrann, i alla fall gjorde det det när det blev klart. Men nu ser jag fram emot att jobba i Vejle istället. Det ska bli väldigt roligt, säger Johan Sandahl till Fotbollskanalen.

Mer om Dalkurd:

Dalkurd förstärker – plockar från lokalrivalen: "En klubb med höga ambitioner"

Glädjebesked för Dalkurd – kaptenen förlänger: "Fanns intresse från annat håll"

Beskedet: Dalkurd stannar i Borlänge nästa säsong

Mer läsning

Annons