Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalkurd pressade i 76 minuter – missade målet och föll borta

Bortalaget från Dalarna stod och tittade på när Daniel Paulsson tryckte in 1–0 tidigt.
Resten av matchen bestod av lång och ihållande press från Dalkurd men Örgryte höll undan och tog tre poäng på Gamla Ullevi.

Annons

När matchen drog igång stod gästande Dalkurd på hälarna. Efter bara fyra minuter på Gamla Ullevi kom hemmalagets Daniel Paulsson på den smarta idén att löpa på djupet. Sebastian Carlsén serverade en perfekt passning och Paulsson gjorde inget misstag. Dalkurd stod och tittade.

Örgrytes 1–0-mål blev en käftsmäll för Dalkurd som pressades av Örgryte ytterligare några minuter. I slutet av första halvlek vände det något och matchbilden började förändras. Känslan var då att Dalkurd hade de farligaste lägena men att man inte lyckades träffa mål.

I pausvilan hade Dalkurdtränaren Andreas Brännström uppenbarligen hittat nyckeln för att luckra upp Örgrytes försvar. När Borlängelaget kom ut i andra halvlek var det definitivt gästerna som bestämde. Flera farliga lägen skapades på olika sätt, ofta returer som hanterades med blandade resultat. Något som dock var gemensamt för Dalkurds avslut var att de var utanför målburen.

Det bör också nämnas att Hammar och hans mittbackskollega i Örgryte gjorde ett bra jobb att få undan Dalkurds alla inlägg.

Mohammed Bangura spelade 90 minuter och det hör inte till vanligheten. Anfallsstjärnan har varit skadad och inte riktigt levererat på den nivå som Dalkurd hoppats på. I matchen mot Örgryte visade dock Bangura i några korta sekvenser varför han är en klasspelare. Men stjärnan slarvade också en hel del och gjorde många felpassningar.

I mitten av andra halvlek fick Robin Tranberg en tackling och fick kliva av. Tranberg som dragits med skada verkar alltså få problem igen.

I matchen sista minuter var pressen från Dalkurd monumental. Chanser, hörnor och skott från nära håll. Men inget räckte för att slå hål på säkra Örgryte som höll emot och vann på hemmaplan.

Förlusten gör att Borlängelaget halkar ned till fjärde plats i tabellen samtidigt som Örgryte landar på kvalplats till Allsvenskan. Den viktiga matchen kunde ha resulterat i att Dalkurd klättrade till andraplatsen eftersom Helsingborg förlorade mot Brommapojkarna.

Nästa drabbning är även den en tuff nöt att knäcka för Dalkurd. På lördag väntar nämligen tabelltvåan Helsingborg på hemmaplan.

Andreas Brännström, Dalkurd

Mer läsning

Annons