Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet: Syrianska-Dalkurd återupptas ej i kväll

Det var länge oklart om matchen mellan Syrianska och Dalkurd skulle spelas vidare, sedan den avbrutits efter att Dalkurds Richard Yarsuvat träffats av ett knallskott.
Nu är beskedet definitivt: Matchen spelas inte vidare på lördagskvällen.

Annons

Bråk på östra läktaren, Syrianska-Dalkurd

Först kom förbundet med beskedet att Syrianska-Dalkurd avbryts, efter att Syrianskasupportrar kastade in ett knallskott som träffade i närheten av Dalkurds Richard Yarsuvat.

Spelare från båda lagen hade redan duschat och lämnat fotbollsarenan när matchdelegaten Lars Wilhelmsson kom ut till spelargången med nya bud.

Kalla tillbaka alla spelare till arenan – matchen kanske ska spelas klart redan i kväll.

Men efter en lång väntan kom det slutgiltiga beskedet: Matchen återupptas inte i kväll.

– Nummer ett är att en spelare är skadad, då bryter man definitivt som domare. Det är hans uppgift. Nummer två är att man inte kan garantera säkerheten utanför arenan framför allt, om matchen skulle spelas i kväll och ej heller som det ser ut i morgon, säger Lars Wilhelmsson, matchdelegat på fotbollsförbundet till Sporten.

Var landar det här någonstans nu?

– Jag vet inte om det landar i disciplinnämnden, jag skulle tro det men jag kan inte gå händelserna i förväg. Det är en väldigt speciell situation, det handlar inte bara om fotboll.

Kaoset var totalt inne på fotbollsarenan under kvällen. Först fick spelarna beskedet att matchen definitivt var avbruten. Men en stund senare, när spelare redan duschat och lämnat arenan kom Wilhelmsson ut med nytt besked. Det fanns tankar på att spela klart matchen redan på lördagen.

– Man försöker ju spela färdigt om det finns möjlighet. Man måste titta säkerhet, det sportsliga, och spelarens trygghet. Han skadade sig, fick åka till sjukhus och kolla hörseln.

Finns det möjlighet att matchen tas upp vid ett senare tillfälle?

– Jag vet inte.

Mer läsning

Annons