Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Super(ettan)paret

Det är mittbacksparet som knappt vet hur det känns att släppa in ett mål tillsammans.
Allra minst på hemmaplan.
– Niklas Sandberg är en av de bästa mittbackar jag spelat med, säger Peter Magnusson inför Brages hemmamatch mot Degerfors.

Brage har fyra raka segrar på hemmaplan.

I tre av dem har Niklas Sandberg och Peter Magnusson bildat mittbackspar.

Enda insläppta målet: Kristian Haynes tröstmål för Trelleborg i fjärde stopptidsminuten i Magnussons debut den 13 augusti.

– Det är jättetryggt. Vi har haft lite otur på bortaplan med mycket mål på fasta situationer, men hemma har det sett riktigt stabilt ut och det har vi all anledning att fortsätta med. Vi ska se till att Degerfors ska vara riktigt bra för att ta poäng av oss, säger Magnusson.

Degerfors har tre raka förluster, men sommarlånet från Örebro, tidigare skyttekungen Peter Samuelsson, har gjort fem mål på sju matcher i sin nygamla roll som ensam anfallare i Patrik Werners 4-2-3-1-system.

– Det gäller att ha respekt inför uppgiften och vara ödmjuk. Det är många bra anfallare som man stöter på i den här serien och jag tänker inte speciellt på att det är han, men det gäller att vara koncentrerad och hålla honom undan boxen, där han är farligast, säger Magnusson.

Till sin hjälp får den erfarne mittbacken återigen Niklas Sandberg, som var avstängd i 1–3-förlusten borta mot Hammarby i söndags.

– Vi måste ligga kompakt och vara aggressiva och hålla koll på deras offensiva hot. Om vi är det så ska det nog gå bra.

Vad säger du om samarbetet med Sandberg?

– Det fungerar jättebra tycker jag. Det är bra kommunikation mellan oss och det underlättar och hjälper en hel del. Det är kul och Niklas är en väldigt duktig fotbollsspelare.

Hur rankar du honom bland alla mittbackar du spelat med?

– Det är svårt att göra en sådan bedömning, men han är absolut en av de bästa jag spelat med.

Vad är det som gör honom så bra?

– Jag tycker att han är en ledartyp som sprider ett lugn runtomkring sig. Han är en stabil mittback och har egentligen inga svagheter som jag ser det. Och han är otroligt viktig för det här laget.

Har ni en tydlig arbetsfördelning mellan er?

– Nej, egentligen inte. Vi är båda bra på huvudet, så där är det ingen fördelning utan den som är närmast kliver dit och den andre täcker upp bakom.

En seger mot Degerfors skulle ge Brage ett avstånd på minst tio poäng ner till kvalstrecket med fem matcher kvar att spela.

– Det är en viktig match och kan vi få med oss tre poäng så ser det väldigt bra ut, säger tränaren Bo Wålemark.

Innermittfältaren Andi Toompuu är avstängd.