Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundin nobbar VM

Annons

Mats Sundin tackar nej till ishockey-VM i Moskva. Tre Kronor mister därmed en av de stora profilerna från OS-guldlaget i våras.

Som vanligt så här års väntar ett ishockey-VM runt hörnet, i år avgörs mästerskapet i Moskva med början den 27 april. Som vanligt är det också slutspelsdags i Nordamerika, vilket innebär att den svenska VM-truppen potentiellt kan förstärkas med en eller ett par femmor NHL-proffs.

Toronto blev utslaget redan inför slutspelet, vilket gjorde lagkaptenen Mats Sundin tillgänglig för VM-spel. Men den 36-årige veteranen har tidigare flaggat för att han ska tacka nej till Tre Kronor, ett beslut som förbundskaptenen på torsdagen bekräftade för Radiosporten.

Vad Sundin angett för skäl vill Bengt-Åke Gustafsson inte gå in på.

TT: Hade du väntat dig det här beskedet?

Sundins lagkamrat Alexander Steen är den ende NHL-spelaren hittills som officiellt tackat ja till Tre Kronor. Steen är uttagen till det sista landslagslägret inför VM och kommer att finnas med när Sverige möter Ryssland i finalen av Euro hockey tour.

Utöver Torontosvenskarna finns spelare som Niclas Wallin, Carolina, Fredrik Modin och Anders Eriksson, Columbus, Mikael Holmqvist, Chicago, samt Phoenixtrion Fredrik Sjöström, Mikael Tellqvist och Mathias Tjärnqvist, tillgängliga. Dessutom kan ytterligare spelare komma på fråga om deras lag blir utslagna snabbt i Stanley cup-slutspelet.

Bengt-Åke Gustafsson vill dock inte gå närmare in på vilka han har hunnit tala med och vad som sagts i samtalen.

Det fjärde och sista VM-lägret inleds den 16 april. Därefter väntar finalmatcherna mot Ryssland den 19 och 21, samt en träningslandskamp mot USA den 25, innan det är dags för VM.

Sveriges första VM-match är den 28 april mot Italien. Finalen spelas den 13 maj.

TT

Mer läsning

Annons