Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundbornssvindlaren överklagar – vill släppas ur häktet och få mildrat fängelsestraff

 
Svindeln i Sundborn
Visa alla artiklar

Mannen som dömts för den så kallade "svindeln i Sundborn"vill ha sitt straff sänkt från 3,5 år till högst 2 år.
Mannen vill också släppas ur häktet.

Den 9 december dömdes mannen som åtalats för den så kallade Sundbornssvindeln till 3,5 års fängelse för grov trolöshet mot huvudman.

Fallet hade totalt nio målsägande, däribland föreningen som driver Carl-Larsson-gården, Sundborns Goif, Sundbornsby vägförening och ett åkeri i Dalarna. Mannen dömdes också att betala skadestånd till sju av nio målsägande, på belopp som motsvarar cirka 6,4 miljoner kronor.

Den 22 december överklagade mannen domen, och vill ha sitt fängelsestraff sänkt till max två år. Som motivering skriver mannens advokat Per Råström att mannen - om man följer rättspraxis - inte borde dömas till mer än 2,5 års fängelse innan man tagit förmildrande omständigheter i beaktande. Försvaret anser vidare att förmildrande omständigheter föreligger, bland annat då endast juridiska personer drabbats.

Försvaret vill även att mannen släpps ur häktet, då de anser att flyktfara inte föreligger.

Huvudförhandling i Svea hovrätt ska ske inom åtta veckor, det vill säga någon gång i mitten av februari.

LÄS MER: Man åtalas för misstänkta Sundbornsvindeln - ska ha tagit nästan åtta miljoner

LÄS MER: Misstänkte Sundbornssvindlaren kände sig pressad att köpa optioner "Slängde nästan på luren ibland men de var idoga"

LÄS ALLT om svindeln i Sundborn här