Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundbornsskolans rektor: "Inga kommentarer"

Rektorn samt minst två lärare fanns på plats när Riazat träffade eleverna i Sundborn – frågan är vad som egentligen sades på mötet.
Skolledningen väljer att lägga locket på.

Det var i tisdags som Daniel Riazat höll sitt möte med eleverna i Sundbornsskolan.

– Han gick bara till angrepp på andra, säger en förälder som vill vara anonym.

Det var när barnen kom hem från skolan och berättade om dagen, frågorna började hopa sig.

– Det märktes att mitt barn var taget av vad som hade hänt. Normalt brukar jag få höra vad de har lekt och gjort för nåt i skolan, säger föräldern och utvecklar:

– Nu var det i stället "i dag kom Daniel Riazat från skolnämnden och han berättade att vi ska tala om för alla föräldrar att vi inte ska rösta på Sverigedemokraterna".

– Mitt barn berättade att Daniel Riazat dragit paralleller med Breivik – att han var som Sverigedemokraterna. Han (Daniel Riazat) ritade upp partierna på tavlan och ringade in Sverigedemokraterna och sa "ni ska passa er för dem – det är ett farligt parti".

Hur ser du på Sverigedemokraterna?

– Jag förespråkar på inget vis Sverigedemokraterna – absolut inte. Ändå känns det fel. Man kan inte komma dit och motarbeta ett annat parti. Det känns ju helt vansinnigt. Vad händer nästa gång?

För att reda ut vad som hade skett togs en kontakt med skolan.

– Jag ville få höra av en vuxen vad som hade hänt och fick allt bekräftat – att det var väldigt tveksam undervisning.

Tidningen har varit i kontakt med lärare som varit med på mötet.

Ingen vill uttala sig i tidningen och hänvisar i stället till ansvarig rektor – Ingrid Stenvall, som även hon var med på mötet.

Men även rektorn är fåordig kring det inträffade.

– Alltså, det enda jag vill säga är att jag inte har några kommentarer. Jag brukar vara väldigt öppenhjärtlig när det gäller samtal med media, men den här gången vill jag inte ge några kommentarer. Ni får vända er till Daniel Riazat, svarar Stenvall.