Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för hockeysatsningen – rekordmånga såg SCA-cupen: "Siffror vi bara kunde drömma om för ett par år sedan"

Artikel 34 av 35
SCA-cupen 2018
Visa alla artiklar

SCA-cupen blev en succé. Rekordmånga tittare såg våra sändningar.
– Hockeyn engagerar rakt in i hjärtat hos våra kunder, det är det här ännu ett bevis för, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling.

Se det bästa från cupen – på under fem minuter:

Vi sände fem av sex matcher av hockeyturneringen i Sundsvall och varje år vi har sänt matcherna har det lockat till sig stor tittning.

Men denna gång slogs alla rekord, både för en enskild match och för hela turneringen.

Matcherna sändes exklusivt för våra kunder. Det var över 23 000 startade strömmar på Modo-Mora, där före detta NHL-spelaren Tobias Enström gjorde sin första match i comebacken i Modo.

Det är den tredje bästa siffran någonsin för Mittmedia när det gäller livesänd sport.

Det slås endast av sändningarna av Europa League-matcherna med Östersunds FK i fjol.

Våra egna sportjournalister levererade, tillsammans med produktionsbolaget Digital Video Design, sändningar av toppklass.

– Totalt så hade vi över 78 000 startade strömmar på de fem matcherna, vilket är siffror som vi bara kunde drömma om för ett par år sedan. Det är också en fördubbling mot fjolårets turnering. Nu ser vi återigen hur livesända sportevenemang är ett av de innehåll som engagerar Mittmedias kunder mest, säger Mattias Wallström och fortsätter:

- Satsningen lockade dessutom över 500 nya kunder och nu är vi igång med vår storsatsning på hockey, där vi kommer satsa hårdare än någonsin på våra lokala elitlag i SHL och Hockeyallsvenskan. Vi kommer dessutom att göra en specialsatsning på AIK och Hockeyallsvenskan.

Så många startade strömmar hade matcherna, inklusive repris och höjdpunkter:

► 1) Modo-Mora - 23 096

► 2) Modo-Timrå - 20 125

► 3) Timrå-Mora - 18 456

► 4) Björklöven-Mora - 8 735

► 5) Timrå-Björklöven - 7 999