Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Victor, 19, lyfte 522,5 kilo och tog silver

Styrkelyftarorganisationen Korpen Orsa producerar talanger på löpande band och nu är det Victor Granlund Hedén som har lyckats.

Annons

Victor är född 1997 och kommer från Orsa men är numera bosatt i Stockholm.

– Jag tävlar fortfarande för Korpen styrkelyft Orsa men jag ska väl se om det finns någon bra klubb i Stockholm nu när jag bor här, säger Victor Granlund Hedén.

I helgen deltog Victor i Distriktsmästerskapen i styrkelyft i Gävle. Där lyckades han knipa andraplatsen i seniorklassen trots att han fortfarande är junior.

– Det gick helt okej för min del. Jag tog 185 i knäböj, 135 i bänkpress och 202 i marklyft som också är personbästa för mig, säger Victor.

Det ger Victor en totalvikt på 522,5 kilo och ett silver i DM. Det som gör att Victor inte är helt nöjd är att han som vann tävlingen i 74-kilosklassen (där Victor tävlar) aldrig har tävlat förut.

– Han dök upp som en gubben i lådan och går och vinnet sen, det var lite jobbigt, säger Victor Granlund Hedén.

Han berättar även att han kommer att tävla i Svenska mästerskapen i bänkpress i Gnosjö i slutet av november.

– På SM kommer jag att gå för seget. Det krävs nog uppemot 150 kilogram för att vinna. Jag har tagit 145 tidigare. Det gäller att ha tagg och medgång om det ska gå, avslutar Victor Granlund Hedén innan han återgår till tillverkandet av sin ceasarsallad.

Mer läsning

Annons