Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrkebesked från Laleh

/

Annons

Pop. Laleh sa som bekant inte många ord i TV4:s Så mycket bättre i höstas, men sjöng desto mer. Så tillbakadragen har jag dock inte upplevt henne när hon stått på scenen. Där har hon, även mellan låtarna, visat prov på en varm och öppen publikkontakt. Publiken var stor redan tidigare, trots ovilja att synas i media, och blev naturligtvis inte mindre av att medverka i ett succéprogram. Låtarna från Så mycket bättre finns med på en bonus-cd på Sjung, men det är huvudalbumet som imponerar mest. Det är skönt att programmets låtar får stå och titta på lite från sidan.

Sjung är hennes fjärde album och spretar mindre än vad vi är vana vid. Paradoxalt nog så blir resultatet mer spännande och framför allt bättre när hon koncentrerar sig på att skriva perfekta popmelodier i stället för att vandra ut bland svischande new age-fläktar eller kasta med rösten i frejdiga Cornelis-pastischer. Som ett litet appendix kommer tre svenskspråkiga låtar mot slutet, men Laleh kommer definitivt undan med blandningen. Rösten knyter ihop helheten.

Sjung är noga utmejslad in i minsta detalj, utan att Laleh tappar vare sig gnista eller nerv. Det blir aldrig statiskt utan det bakomliggande drivet finns där även i de lugna låtarna och arrangemangen är utsökta. Afropopen i Samuel är kanske det som fungerar sämst, men den lägstanivån är ändå anmärkningsvärt hög.

Annons