Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrelsen starkt ifrågasatt

– Om man inte klarar av sina uppgifter bör styrelsen avgå.
Det säger fullmäktigeledamoten Gösta Sarholm efter revisorernas rapport om att en tidigare vd i ett kommunalt bolag använt 72 miljoner av bolagets kapital bara på några månader.

Ett agerande som försatt det kommunala bolaget i ett svårt ekonomiskt läge. Kommunen väljer att efter revisorernas fortsatta granskning polisanmäla vd:n (se artikel här intill).

Gösta Sarholm som representerar SPI, Sveriges Pensionärers Intresseparti, är mycket kritisk mot det kommunala bolagets styrelse.

– Var och en i styrelsen måste ta sitt ansvar.

Sarholm menar i klartext att styrelsen borde avgå efter den senaste tidens turbulens. Han menar vidare att en styrelses uppgift är att styra chefen. Styrelsen ska presentera en arbetsbeskrivning som visar chefen vilka befogenheter han har.

– Styrelsen måste hela tiden finnas med i diskussionerna, och 72 miljoner kronor. Det är inte klokt.

Gösta Sarholm har många funderingar kring det inträffade. Hur har exempelvis vd:n för ett kommunalt bolag befogenhet att använda alla dessa pengar innan styrelsen blivit inkopplad.

– Hur har det gått så här långt innan styrelsen reagerar. De borde fått signaler om var som var på gång långt tidigare.

Gösta Sarholm understryker samtidigt att han inte är ensam om sina synpunkter och funderingar.

– Många andra har samma uppfattning men ingen vågar sticka ut hakan.

DT har pratat med den misstänkte vd:n. Han vill dock inte kommentera anklagelserna.