Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrelsemötet i IBF Falun avgörs damlagets framtid

Framtiden för IBF Faluns damlag är oviss.
Och på måndagens styrelsemöte avgörs lagets framtid.
– Vi kan komma att tvingas ta ett beslut som vi inte vill, att tvingas lägga ner, säger Klas Hedlund, klubbens ordförande.

Tidigare i veckan kunde Sporten berätta om krisen för IBF Faluns damlag och rykten om att laget hotades av nedläggning.

Med endast sju spelare under kontrakt, flera nyckelspelare på väg bort och inget namn på tränarposten, så ser framtiden mörk ut och på klubbens styrelsemöte på måndag, ska damlagets framtid diskuteras.

– Vi måste komma till ett långsiktigt beslut när det gäller damlaget, men min personliga åsikt är att IBF Falun ska ha både ett herr- och ett damlag på SSL-nivå, säger Hedlund.

Men har klubben verklig ekonomi för att hålla igång både ett herr- och ett damlag på hög SSL-nivå?

– Pratar man rent ekonomiskt så finns det inte plats för damerna, men jag är ändå av den bestämda uppfattningen att vi ska ha ett damlag på den här nivån.

På måndagens styrelsemöte kommer damlagets framtid att diskuteras, och det kan bli tal om en nedläggning.

– Vi måste ta ett inriktningsbeslut när det gäller damlaget. Vi har en plan för sportgruppen som ligger fast och vi måste se att vi är på rätt väg när det gäller den biten, med spelare och tränare. Jag hoppas att vi kan ta beslutet att fortsätta, men det kan också bli så att vi tvingas ta ett beslut som vi inte vill, att lägga ner damlaget, säger Klas Hedlund.