Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stukning stoppar stjärnan

/
  • Alexander Galante Carlström stukade foten i matchen i torsdags och nu talar allt för att han missar den femte och avgörande SM-kvartsfinalen mot Helsingborg.

IBF Falun får klara sig utan Alexander Galante i den femte och avgörande SM-kvartsfinalen mot Helsingborg på söndag.
En stukad högerfot sätter stopp för stjärnan.
– Tråkigt att inte kunna spela när det drar ihop sig, säger Galante Carlström.

Annons

Det var i slutet av den andra perioden i den fjärde SM-kvartsfinalen i torsdags kväll som Galante Carlström stukade foten.

Han fullföljde matchen men på bussresan hem svullnade foten upp och på fredagen blev det undersökning och röntgen av den skadade foten.

– Röntgen visade att det inte var något brott, men en kraftig stukning. Som det ser ut nu så blir det ingen match för mig på söndag.

Galante Carlström, som gjorde 36 mål i Superligan och som svarat för sex mål på fyra matcher i SM-slutspelet, lämnar dock en liten dörr på glänt för spel på söndag.

– Jag får se hur det känns på söndag morgon och kanske kan det bli aktuellt att ta smärtstillande för att kunna spela. Men just nu kan jag inte stödja på foten och svullnaden gör att jag inte får ner foten i skon, så det ser inte bra ut.

Hur känns det att missa en avgörande SM-kvartsfinal?

– Det är förstås tråkigt. Det är ju för sådana här matcher som man spelar innebandy.

En som finns med i Falu Kuriren arena på söndag är Helsingborgs Mattias Helgesson, den före detta landslagsforwarden som lämnade IBF Falun för två år sedan.

– Det kommer att bli jäkligt spännande men vi måste göra det bättre än vad vi gjort i de två tidigare bortamatcherna i kvartsfinalserien, säger Helgesson.

I matchen i Falun i måndags visslades Helgesson ut av publiken i Falu Kuriren arena och han är beredd på ett liknande mottagande igen.

– Det är klart att de buar på mig som gammal faluspelare, men det är ingenting som jag lägger någon energi på. Jag är för gammal för att ta åt mig.

Annons