Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter tog emot högskolestipendium

Fyra studenter vid Högskolan Dalarna har tilldelats ett stipendium på 20 000 kr var. Stipendiet som delades ut för första gången förra året delas i år ut gemensamt av fjorton företag verksamma i Borlänge och Falun.

Annons

De fyra stipendiaterna tog emot stipendiet i samband med Borlänge Företagsfest.

Med Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium vill företagen varje år premiera och uppmuntra fyra studenter vid Högskolan Dalarna. Studenter som

utifrån studieresultat och sitt sociala engagemang är bra förebilder för andra

studenter och goda representanter för Högskolan Dalarna.

- De som studerar vid Högskolan Dalarna är viktiga för Borlänges,

Faluns och hela regionens näringsliv, säger Jörgen Olsson, Vd vid AB Stora Tunabyggen.

De företag som idag står bakom stipendiet är AB Borlänge Energi, AB Stora Tunabyggen, Advokatfirman Glimstedt, Fastighets AB Hushagen, Fiskarhedenvillan AB, HSB Dalarna, Kopparstaden AB, Lindgrens fastigheter AB, Mockfjärds, Prefament, Romme Alpin, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, Swedbank och Triatech.

Stipendiet delas ut i samarbete med Dalarnas studentkår.

Stipendiaterna;

Sarah Saunders

Sarah Saunders studerar personal- och arbetslivsprogrammet och har på fritiden ett stort engagemang för att stötta andra kvinnor och tjejer. Genom ideellt arbete som jourkvinna för kvinnojouren och genom att, tillsammans med andra, starta tjejjouren Dalia är Sarah ett stöd för utsatta kvinnor och för unga tjejer. Sarahs engagemang gör skillnad i enskilda kvinnors och tjejers liv och bidrar till ett bättre och mer jämställt samhälle. Detta gör Sarah till en förebild och ett föredöme.

Anouk Jolin

Anouk Jolin studerar svenska som andra språk, har en ämneslärarexamen och också en magisterexamen från Université de Montréal. Hon är sedan många år engagerad i den ideella organisationen Amningshjälpen där hon är ett stöd för gravida och deras partners samt för nyblivna föräldrar och deras barn. Genom sitt förebyggande arbete vill Anouk bidra till ett stärkt föräldraskap, ge barn en optimal start i livet på lika villkor och, i ett längre perspektiv, bidra till en förbättrad folkhälsa. Anouk är med sina mycket goda studieresultat en förebild för andra studenter och bidrar, med sitt engagemang, till att lägga en bra grund för många barn och familjer.

Kasper Lindqvist

Kasper Lindqvist studerar vid ekonomprogrammet och är vid sidan av studierna

hockeyspelare i Borlänge Hockeys A-lag i division ett. Genom sitt engagemang i

föreningens fadderverksamhet deltar han i de yngre barnens träningar med en vilja att bidra till att barnen blir bättre hockeyspelare och bättre medmänniskor. Sommartid deltar han även i föreningsaktiviteter i Borlänges bostadsområden för att engagera barn och ungdomar. Förmågan att kombinera heltidsstudier med mycket goda studieresultat, idrott på hög nivå och ett engagemang för barn och unga är imponerande och visar på hög kapacitet.

Jozef Berglez

Jozef Berglez studerar tränarprogrammet - för hälsa och idrott - och är engagerad inom sportkarate både som utövare och tränare. Som tränare har Jozef ett starkt engagemang både för bredd och elit. Hans mål är att hans adepter ska ha lärt sig något varje gång de går från träningen och då är medaljer eller prestation inte det viktiga. Han har även startat en tävlingsgrupp som blivit framgångsrik. Jozef har ett bestämt mål att efter studierna öppna och driva en egen karateklubb på heltid med ett tydligt koncept att alla ska vara välkomna, oavsett bakgrund eller förmåga. Jozefs studier, hans engagemang och hans målmedvetenhet tyder på en stark drivkraft.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons