Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

STS har haft årsmöte

Daladistriktet av Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, STS, har haft årsmöte i samband med internationellt kafé i Vasakyrkan i Hedemora.

Annons

INSÄNT. Till STS-distriktets ordförande valdes Lena Lönnqvist, Folkärna. Övriga i styrelsen: Elisabet Tillander, Borlänge, Aziza Ljugh, Folkärna, Christina Liljekvist, Hedemora, Anki Rooslien, Långshyttan, Kerstin Nauclér, Gustafs, Ann Wester, Ludvika, Karl-Erik Holm, Långshyttan, Hazzan Sadaka, Fors. Revisorer: Borlängeborna Svante Ek och Mariann Nordlöf.

I samband med kaféet togs klimatfrågan upp av Refael Waters, professor i el- och förnyelseenergi, Uppsala. En fråga som lyftes fram löd: Hur kan vi använda vatten som inte är dricksvatten i toaletterna?

STS och Hedemoraföreningen anser att klimatfrågan är varje vuxens ansvar, att ta reda på lite fakta om var vi står och vad vi kan göra för att rädda framtidens miljö.

Professor Waters, ledamot av STS:s förbundsstyrelse, gav klimatfrågan en positiv klangbotten och spädde inte på den klimatångest unga som äldre plågas av. Det finns hopp.  

– Det vi ska göra, ska vi göra nu. Sedan kan vi resa till Thailand om tio år. Läget är mer hoppfullt än experterna tror, sa han.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons