Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Strumpan" sågar MIK

Sju timmar i buss – sedan förlust med 1–4 mot Oskarshamn.
Då kritiserade Leif Strömberg Mora.
– En sån här resa måste man dela upp på två dagar, säger Viasat-experten.

Mora IK lämnade hemkommunen i buss vid 08.00 på matchdagen.

Efter 55 mil och sju timmar i buss anlände laget till Oskarshamn för gårdagens match.

MIK hade spelat en tempostark och bländande snabb ishockey de två första matcherna – men igår var allt som bortblåst.

Efter att laget låg under med 4–1 i den tredje perioden kunde inte Visat-experten Leif Strömberg hålla tillbaka:

– Sju–åtta timmar i buss på matchdagen. Det är på tok för mycket tycker jag. En sån här resan måste man dela upp på två dagar, säger han.

Oskarshamn jobbade ner ett frustrerat bortalag.

– Vi hade en lång bussresa i benen, och jag tycker inte att vi har domsluten med oss i dag. Men vi kan inte skylla på det. Vi åker inte skridskor och jobbar inte tillräckligt hårt, säger Mora-tränaren Patric Wener.

Varför valde ni att åka buss samma dag?

– Vi ville prova något nytt. Mot Malmö åkte vi ner dagen innan, nu provade vi det här. Det gäller att lära sig att åka buss och komma igång till match ändå.

Leif Strömberg är kritisk mot upplägget?

– Jo, men det är inte bara en sportslig fråga. Det här handlar om pengar också. Vi spar en hel del pengar om vi gör så här.

Strömberg tycker att ni skulle ha delat upp resan på två dagar?

– Det är lätt för honom att säga. Han har ju bara tränat rika lag som Leksand, Södertälje, Färjestad och Malmö. Och ja, han var i Bofors också (Skratt).

1–4-förlusten sved i MIK-lägret.

– Det är inte alls bra nu. Vi gör ingen bra match. Vi stod mest och tittade på och det kändes nästan som de flög fram, säger Wener.

Varför orkar ni inte i dag?

– Jag vet inte riktigt. Vi har ett ungt lag och vi måste lära oss att matchuppladdningarna kan se olika ut. Mot Södertälje hemma gör vi en dålig första period, sedan två bra. Mot Malmö är vi bra i halva matchen ungefär, sedan orkar vi inte. I dag gör vi en dålig match rakt igenom. Vi får analysera det här.