Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömbergs nya hockeyliv

Från kamp om uppflyttning till kamp om nedflyttning.
Från hela seriens poängkung, till att "bara" vara Asplövens dito.
För en av HockeyAllsvenskans största profiler, Conny Strömberg, har hockeylivet tett sig lite annorlunda efter flytten från Örebro till Haparanda.
– Jag visste om att det skulle bli svårare, så det är inget jag gnäller på, säger Örnsköldsvikssonen.

Direkt efter Asplövens 5–1-förlust hemma mot Karlskoga i onsdags satte sig laget på bussen mot Dalarna.

95 mil och en natt senare nås målet, Rättvik, där laget har sin bas inför kvällens match mot Leksand.

Att lagets fixstjärna, Conny Strömberg, låter lite småsömnig, när DT-sporten når honom på torsdagseftermiddagen, har därmed sin förklaring.

– Vi har sovit lite lätt i bussen, om man säger så. Nu är jag i Rättvik där vi bor, men snart ska vi åka och träna, berättar han.

För Strömberg har flytten från Örebro till Haparanda givetvis inneburit vissa omställningar.

– Det är ju lite långt upp, men det är som det är. Det är hockey man spelar och det är mycket resor. Det blir inte så mycket annat.

– Örebro är ju en stor stad, där jag hade bott i tre år. Det blir ju en omställning till en lite mindre stad. Men det spelar inte så stor roll på vintern. Man spelar matcher, sover och äter. Det är hockeyn man är här för.

Rent hockeymässigt är det förstås också vissa skillnader för mannen som är van att vinna poängligor och slåss om seriesegrar, näst intill varje säsong.

– Det är ju roligare att spela i ett lag som vinner. Visst är det en stor skillnad, men jag visste om att det skulle bli mycket svårare, så det är inget jag gnäller på.

Har du fått förändra dig som spelare?

– Jag spelar lite boxplay här. Sedan får man ta lite mer ansvar och försöka hjälpa till lite mer eftersom det är fler yngre spelare i Asplöven jämfört med Örebro. Där var det många som var bra och rutinerade. Jag försöker göra mitt jobb så bra som möjligt, säger Strömberg som hittills stått för 11 poäng i serien.

Snart kan dock hans tid i det nordligaste norr vara slut. Hans kontrakt med Asplöven går ut den 5 november, och ännu har parterna inte kommit överens om en förlängning.

– Vi håller på och snackar, men vi får se. Jag vet ingenting just nu.

Hur känner du själv?

– Det är inga problem. Jag vill ju spela och det är jobbigt att byta klubb också. Men jag säger inget mer. Vi får se de närmaste dagarna.

Ni vann senast mot Leksand. Vad tror du om kvällens match?

– Vi vet att vi kan slå dem om vi spelar på topp. Det blir viktigt att få första målet, då växer man som lag. Det behöver vi nu när vi förlorat så många på slutet och hamnat näst sist i tabellen.

– Vi måste vara disciplinerade i defensiven och ha ett bra målvaktsspel. Kanske hålla 0–0 så länge som möjligt och få första målet. Det blir nyckeln.