Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffseger för Mora

Det var en speciell lördagseftermiddag i FM Mattsson Arena.
Superstjärnan Anze Kopitar gjorde debut i Moratröjan och för motståndet stod laget som alla vill slå i årets Hockeyallsvenskan – Djurgården.
Efter en ordentlig rysare var det till sist Mora som stod som segrare efter straffar.
– Jag är stolt över grabbarna, säger MIK-tränaren Patric Wener.

Mora var hungrigast, men Djurgården var effektivt.

Så kan man sammanfatta dramat som utspelade sig i FM Mattsson Arena på lördagseftermiddagen.

Något som är lätt att konstatera om man synar skottstatistiken, som Mora vann med hela 41–15.

Moratränaren Patric Wener menar att det blev onödigt spännande.

– De tre första målen är billiga och dem ska vi inte ha, men det händer ibland och det hände i dag. Det är bra att det sker nu i början av säsongen.

Innan dess hade Mora öppnat strålande och tagit ledningen genom mål av både Johan Alcen och Mikael Vikstrand.

Sedan kom raset.

Efter fem minuter av den andra perioden hade Djurgården gått ifrån till 3–2, vilket gjorde att Mora valde att plocka ut Daniel Hansen ur målet och i stället sätta in MoDo-lånet Linus Ullmark, som dock inte kunde hindra Michael Holmqvist att några minuter senare sätta dit även 4–2.

– Vi får väldigt bra utdelning, det måste man säga, men vi väljer tillfällena väldigt bra och agerar på ett bra sätt över hela banan, konstaterar DIF-tränaren Challe Berglund.

Mora stretade på, och fortsatte framför allt att skjuta.

Med fem minuter kvar kom belöningen då Tyler Gotto tryckte in en retur, och med drygt en minut kvar satt även kvitteringen genom Mikael Wikstrand, som därmed blev tvåmålsskytt.

I förlängningen fortsatte Mora att pressa på.

Det var dock inbytte Ullmark i MIK-kassen som fick det svettigast då han ställdes mot en frispelad Dustin Johner och räddade.

Straffar väntade och även där fortsatte den 19-årige målvakten att övertyga, då han räddade samtliga.

I stället avgjorde Moras Daniel Viksten, med en hård ispuck mellan storspelande Chet Pickards benskydd.

– Vi gick ned oss lite när de gjorde 2–2, men det kändes ändå som att vi kom tillbaks. Och trots att de fick ta ledningen med både 3 och 4–2 så kom vi tillbaks igen. Jag är väldigt stolt över grabbarna att de inte går ned sig, säger Patric Wener.

För Anze Kopitars del slutade premiären med en assistpoäng till Tyler Gottos reducering i den tredje perioden.

– Jag tycker han är jäkligt bra, även om jag vet att han kan spela ännu bättre. Han var lite rostig givetvis, men han gjorde många bra grejer på isen som hjälpte oss att få i gång laget, konstaterar Wener.