Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffhjälten kan stanna

Ervins Mustukovs, 28, är på väg tillbaka.
Ändå kan succélånet Linus Ullmark, 19, bli kvar i Mora.
– Vi ska diskutera det under dagen, säger tränaren Patric Wener.

Fem minuter in i andra perioden hemma mot Djurgården förra lördagen fick Linus Ullmark chansen i Moramålet.

Sedan dess har Modolånet vunnit tre av fyra matcher.

Mot Leksand i lördags kom det första stora misstaget när Ullmark släppte in Mark Hurtubise 2–2-puck från egen planhalva tio minuter in i tredje perioden – mitt framför Leksands stora hejaklack Superstars.

– Det var bara att få bort tankarna om att man släppte in den där och tänka nytt, tänka nästa puck hela tiden och jobba vidare som man har gjort under matchen. Och jag vet vad jag kan så det är inga problem, berättar Ullmark.

I straffläggningen hade han återigen Superstars i ryggen – men vände det till något positivt.

– Det var mäktigt. Det är en riktigt bra klack måste jag säga och det var längesedan jag var med om ett sådant här bra tryck på en allsvensk eller elitseriematch, säger målvaktslöftet.

Han räddade två av de tre ordinarie straffarna och blev – precis som mot Djurgården en vecka tidigare – Moras matchhjälte när han tog Patrik Hersleys "måstestraff" efter Tobias Ericssons mål i fjärde omgången.

– Det finns egentligen ingen hemlighet. Det är bara att gå på lite känsla, försöka läsa skytten och så snabbt som möjligt veta vad han ska göra. Sedan får man så klart tips från båset också som betyder väldigt mycket, säger Linus Ullmark.

Efter matchen fick han hyllningar från samma bås.

– Jag kan se nu varför han draftades av Buffalo (sjätte rundan i somras). Vi är lyckligt lottade att ha honom. För en ung målvakt att reagera så efter det oturliga målet och spela så bra som han gjorde, att stå upp i den här arenan med den publiken bakom honom, det kunde ha varit väldigt skrämmande. Men han är mogen för sin ålder, säger assisterande tränaren Mark le Rose.

Och redan i dag inleds diskussioner för att se över möjligheten att behålla succélånet längre än under skadade Ervins Mustukovs frånvaro.

– Vi ska först ha ett möte internt, jag, målvaktstränaren, klubbdirektören och assisterande tränaren, och utvärdera situationen. Sedan ska vi prata med Modo. Vi har två målvakter på kontrakt och vet inte hur länge Ervins ska vara borta. Han åker skridskor, men gör ingenting i målet och så länge Ervins inte är tillbaka så är Linus vår. Hur det blir efter det får vi se, säger Patric Wener.

Har ni hört något om att Modo vill ha tillbaka honom?

– Nej, det har vi inte hört. Vår klubbdirektör har försökt att nå Markus Näslund (general manager) däruppe, men inte lyckats.