Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffavgift till Leksands fotbollsklubb

I september anmälde en ung kvinnlig fotbollsdomare en spelare i Leksands IF FK för att ha uppträtt aggressivt och smädat henne verbalt under en match. Förseelsen innebar avstängning för spelaren och straffavgift för klubben.

Annons

Som DT skrev i början av oktober blev Leksandsspelaren, som betett sig illa mot en domare, avstängd i tre veckor. Kort därefter beslutade tävlingskommittén att även ge klubben repressalier i form av en straffavgift.

– Leksand fick en straffavgift för att de inte tagit tag i spelarens uppträdande, säger tävlingskommitténs ordförande Lars Norman.

Han tillägger att sådana ledarproblem hör till ovanligheterna. Oftast är det supportrar/föräldrar som inte sköter sig:

– Det står klart och tydligt att klubbarna har ansvar för såväl ledares och spelares som supportrarnas uppträdande. I det här fallet kunde ledaren ha begärt timeout för att lugna ner laget. Ledaren kunde ha agerat mer handfast.