Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffavgift till Leksands fotbollsklubb

I september anmälde en ung kvinnlig fotbollsdomare en spelare i Leksands IF FK för att ha uppträtt aggressivt och smädat henne verbalt under en match. Förseelsen innebar avstängning för spelaren och straffavgift för klubben.

Som DT skrev i början av oktober blev Leksandsspelaren, som betett sig illa mot en domare, avstängd i tre veckor. Kort därefter beslutade tävlingskommittén att även ge klubben repressalier i form av en straffavgift.

– Leksand fick en straffavgift för att de inte tagit tag i spelarens uppträdande, säger tävlingskommitténs ordförande Lars Norman.

Han tillägger att sådana ledarproblem hör till ovanligheterna. Oftast är det supportrar/föräldrar som inte sköter sig:

– Det står klart och tydligt att klubbarna har ansvar för såväl ledares och spelares som supportrarnas uppträdande. I det här fallet kunde ledaren ha begärt timeout för att lugna ner laget. Ledaren kunde ha agerat mer handfast.