Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stötens vd går till Solvalla

Jens P Stenseth, vd för norskägda skidanläggningen Stöten, kommer att sluta i vinter. I stället blir han 1 februari VD för Stockholms Travsällskap, som äger och driver Solvalla, nationalarenan för svensk travsport.

– Det ska bli spännande att få vara med och utveckla Solvalla som arena och mötesplats.

– Det faktum att Solvalla i fjol blev utsedd till världens bästa travbana skapar stor ödmjukhet inför uppdraget, säger Stenseth.

Hans närmaste kontakt med travvärlden så här långt är att han växte upp i närheten av travbanan Momarken i Norge.

– De planer och utmaningar som Solvalla och svensk travsport står inför för det här mycket intressant. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från upplevelseindustrin.

– Och i stället för att veckopendla mellan Stockholm och Stöten, det har blivit över 16 000 mil på tre åren, så får jag mitt nya jobb 15 minuter hemifrån. Fast det är roligt i Stöten också, och jag kommer säkert att sakna fjället, säger Stenseth.

Stöten i Sälen ägs av den norska hotellkedjan Norlandia. Någon efterträdare till Stenseth är inte utsedd och allt talar för att tidigare Stöten-vd:n Fredrik Larsson, Falun, tar över rodret under en övergångsperiod.