Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storvinst till KIK

Med enträget arbete på plan gick Kvarnsvedens herrar från matchen mot Huge med tre poäng. Även när de petat in 3–0 fortsatte de att trycka på offensivt, och skickade hem motståndarna till Gävle med 5–1. Tarek Laham var i god form och gjorde hat trick.

Kanske var det det kalla, ruskiga vädret som gjorde att killarna tog en dryg kvart på sig att komma i gång ordentligt med spelet, men därefter blev det en intressant match som Kvarnsvedens IK dominerade totalt.


Första målet gjorde Anders Johansson i 21 matchminuten. Knappt 20 minuter senare kom mål nummer två av Tarek Laham efter en grötig situation framför Huges mål. Trots att KIK redan efter första halvlek såg ut att ta hem spelet, lättade de inte på trycket och Anders Johansson sparkade in ett lätt mål i 57:e minuten. Överlag slokade Huge i andra halvlek, men fick i alla fall in 3–1. Därefter gjorde KIK:s Tarek Laham två mål i rad; det första i en retur efter att bollen studsat i väg efter ett tidigare skott och det andra genom stolpe in.

Matchen slutade 5–1, men det hade kunnat bli ännu större målskillnad. KIK hade åtminstone ytterligare tre farliga anfall på mål, som dock inte bar frukt. KIK visade sannerligen att de kan anstränga sig även i överläge, och tränare Bengt Ottosson berömmer lagets ihärdighet:


– Vi vinner på hårt arbete. Det känns som om vi hittat tillbaka till spelet vi hade i våras. Oavsett hur det går, så vill alla jobba.


Motståndarna har han inte så mycket att säga om:
– När vår prestation är så pass bra och vi får bra fart på passningsspelet, är det svårt att möta oss.


Efter lördagens match har Kvarnsveden befäst sin ställning högst upp i tabellen med 51 poäng. En omgång återstår och lördagen den 29 september spelar Kvarnsveden borta mot Ånge IF.


– Vi får hoppas att vi gör en lika bra match på lördag, säger Bengt Ottosson.