Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort ungdomsintresse hos Brudpiga

Det är drag kring Brudpiga RK. Ungdomar kommer i skaror för att prova på sporten. Lassi-effekten slår igenom med dunder och brak.
– Visst är det lite så, erkänner klubbordförande Mats Niss, som även passar på att rosa dottern Isabella som tar hand om ungdomarna.

Annons

– Jättekul med så många barn. Så har det varit hela sommaren. Tack vare Lassi har så många barn fått upp ögonen för rodden, säger Isabella.

Först Lassi Karonens fjärdeplats i OS. Sedan SM med sammantaget fyra guld till Brudpiga RK. Lassi i singelsculler, Lassi och Thomas Nääs i dubbel och Lassi, Thomas, Mattias Rapp och "Pliggen" Andersson i scullerfyra. Lägg därtill Marcus Daniels guld i P12 år och broder Martins silver i P14.

Isabella Niss gläds åt sin fjärdeplats i SM efter senaste årets ryggproblem.

– Jättenöjd som fyra. Egentligen ska jag inte vara nöjd, men efter alla skador så. Jag gjorde allt jag kunde, säger 23-åriga Isabella som nu har siktet inställt på Rio-OS 2016.

Det är full fart på ungdomsträningen nere vid Västanviks hamn. Snart 11-årige August Mattsson har bara rott några gånger.

– Jag tycker det är jätteroligt. Kul att träna hårt. Helst ror jag singel.

Mats Niss är nöjd med det stora ungdomsintresset.

– Många medlemmar har barn i 8-15 årsåldern. Sedan drar de med sig andra också.

Mats Niss ser fram mot lördagens rekordförsök (kl. 15-18).

– Vi ska försöka få så många som möjligt att ro två kilometer. En liten manifestation. Det är samma distans Lassi tävlade i OS. Alla är välkomna. Hoppas det blir minst 50 roddare.