Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort ungdomsintresse hos Brudpiga

Det är drag kring Brudpiga RK. Ungdomar kommer i skaror för att prova på sporten. Lassi-effekten slår igenom med dunder och brak.
– Visst är det lite så, erkänner klubbordförande Mats Niss, som även passar på att rosa dottern Isabella som tar hand om ungdomarna.

– Jättekul med så många barn. Så har det varit hela sommaren. Tack vare Lassi har så många barn fått upp ögonen för rodden, säger Isabella.

Först Lassi Karonens fjärdeplats i OS. Sedan SM med sammantaget fyra guld till Brudpiga RK. Lassi i singelsculler, Lassi och Thomas Nääs i dubbel och Lassi, Thomas, Mattias Rapp och "Pliggen" Andersson i scullerfyra. Lägg därtill Marcus Daniels guld i P12 år och broder Martins silver i P14.

Isabella Niss gläds åt sin fjärdeplats i SM efter senaste årets ryggproblem.

– Jättenöjd som fyra. Egentligen ska jag inte vara nöjd, men efter alla skador så. Jag gjorde allt jag kunde, säger 23-åriga Isabella som nu har siktet inställt på Rio-OS 2016.

Det är full fart på ungdomsträningen nere vid Västanviks hamn. Snart 11-årige August Mattsson har bara rott några gånger.

– Jag tycker det är jätteroligt. Kul att träna hårt. Helst ror jag singel.

Mats Niss är nöjd med det stora ungdomsintresset.

– Många medlemmar har barn i 8-15 årsåldern. Sedan drar de med sig andra också.

Mats Niss ser fram mot lördagens rekordförsök (kl. 15-18).

– Vi ska försöka få så många som möjligt att ro två kilometer. En liten manifestation. Det är samma distans Lassi tävlade i OS. Alla är välkomna. Hoppas det blir minst 50 roddare.