Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort politiskt stöd för Domnarvsvallen

Kommunstyrelsen säger ja till att gå vidare med projekt Domnarvsvallen.
Stor politisk enighet råder.

En stor majoritet i kommunstyrelsen vill genomföra en upphandling av den planerade ombyggnaden av Domnarvsvallen. Samtliga partier utom Vänsterpartiet ställer upp på den föreslagna lösningen.

Kommunstyrelsens ordförande Jan Bohman (S) gläds åt uppslutningen.

– Det har funnits en stor osäkerhet kring de ekonomiska realiteterna. Nu har vi ett tertialbokslut som ser betydligt bättre ut än tidigare prognoser, säger Bohman och tror att det underlättat ställningstagandet.

Resultatet 2013 blir sämre än budget, men på sista raden förutspås ändå ett plus på 1,3 miljoner kronor - och driften går back med 92,4 miljoner.

– Fortfarande måste det vara stor återhållsamhet. Det finns ändå en ljusning tack vare tillfälliga poster. Vi går in stärkta i 2013. Det innebär att det kanske var enklare att fatta beslutet i dag, säger Jan Bohman.

Vänsterpartiet vill utreda andra alternativ till att bygga om Vallen till elitarena, både vad gäller finansiering och lokalisering. Något som majoriteten inte ställer upp på.

– Jag upplever det som ett sätt att kunna vara både för och emot att vi bygger en elitfotbollsarena i Borlänge. Det börjar bli en politisk strategi att man ska kunna vara både för och emot i samma ärende, säger Jan Bohman.

Senare i oktober ska kommunfullmäktige ta det slutliga beslutet att genomföra upphandlingen. Efter sammanträdet i går pekar allt på att så blir fallet. Det betyder i sin tur att politikerna senast i april ska ha alla kostnader på bordet, för att då kunna trycka på knappen och besluta om byggstarten.

– Det här upplägget kanske är klokt då det också sätter extra press på de som ska lämna anbud på ett så här stort jobb, menar Jan Bohman.

– Man inser att här måste man jobba med prisbilden och pressa kostnaden. Jag hoppas också att de som säger sig ha haft många kontakter med byggare som är beredda att göra det här på ett smartare sätt än vad man gjort tidigare också kan uppmuntra dem till att lägga bra anbud.